God Jul från Brons och Blod

Jag vill tacka alla mina läsare för detta första år i bloggens existens.

Det har varit en mycket berikande år, och jag hoppas att jag har kunnat berika er med kunskap och att ni har tyckt att det har varit både underhållande och lärorikt i lika delar. Denna blogg handlar just om folkbildning och bevarande av kulturarv, samtidigt som jag lägger till mina egna vilda spekulationer och inte sällan ren fiktion.

Under nästa år kommer jag att lägga ett större fokus på just fiktionen. Jag kommer att publicera utdrag ur boken som jag håller på och skriver, men däremellan så kommer jag att fortsätt med mitt utforskande av bronsålderns (som vi nu vet startade redan under stenåldern) och järnålderns mytologi och sätt att tänka.

Bärsärkar med gåvor. Wikimedia Commons.

Som en sann intellektuell bärsärk, så kommer jag givetvis hem till jul bärande en gåva. Detta kommer i form av en PDF med “De nordiska hjältesagorna” av Kata Dalström. Jag kommer att ge ut denna i form av en fysisk bok som ni kan beställa. Men tills dess så ger jag er boken gratis, i form av en PDF.

Den är inte helt korrekturläst, så det finns en hel del OCR-fel kvar. Men den duger ändå mycket bra som julläsning.

Mycket nöje, och GOD JUL!