En god jul 2021 från Brons och Blod!

Vi vill gärna tacka alla läsare för året 2021!

Detta år har vi nått upp till 100 000 sammanlagt antal besök sedan starten, och den första boken har givits ut på förlag. Det är inte för sent att köpa Gesta Danorum från förlagets hemsida, eller från Bokus. Men eftersom det är Julafton så kommer den givetvis inte att komma fram innan jul.

Däremot så bjuder en av de svenska ministrarna in till att fira en hednisk jul.

Ardalan Shekarabi – En pan-indoeuropeisk hedning!

I ett inlägg på Instagram så nämner han den Iranska (Persiska) traditionen att fira Yalda vid vintersolståndet. Yalda är givetvis etymologiskt samma ord som svenskans Jul och det engelska Yule. Även om firandet kan skilja sig åt i detaljer, så knyter det ändå an till det gemensamma ursprunget av att fira solens seger över mörkret.

Vi välkomnar denna inbjudan, och önskar alla att fira en God Jul!

Solen är för övrigt ett levande väsen (får jag höra ett “duuh!” från den hedniska läktaren), vilket professor Rupert Sheldrake berättar om här: